Sałatka wiejska

02:54


Sałatkę odkryłam w firmowym bufecie. Co prawda w oryginale są jeszcze grzanki z chleba, ale ja zawsze zamawiam bez i taką też przyrządzam w domu. Jest naprawdę wyśmienita - dla mnie to dowód na to, że najprostsze rozwiązania są najlepsze.




Czego potrzebujemy?

- jajka (ile kto lubi, zwykle 1-2 na głowę wystarczy),
- miękki ser, może być Camembert lub Brie, 
- boczek (najlepiej wędzony, gotowany sprawdza się trochę mniej), 
- sałata, dużo sałaty,
- sos balsamiczny.

Boczek smażymy, jaja gotujemy, układamy po kolei - sałata, ser, jaja, boczek, a następnie polewamy sosem balsamicznym. Jeżeli mieliście chudy (albo trefny) boczek, można skropić oliwą.

I tyle. Błyskawiczna w przygotowaniu (maksymalnie 10 minut), a jakże dobra i wartościowa. Mamy i białko, i warzywa, i trochę tłuszczu. Czego chcieć więcej?

You Might Also Like

0 komentarze

Popular Posts

Like us on Facebook

Obserwatorzy

Subscribe